Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Υπήρχε μια θέση άδεια!!

Παραμονή Χριστουγέννων ... 

Ετοιμάσαμε το καθιερωμένο τραπέζι όπως κάθε χρόνο!! Φέτος δεν είχαμε αρνί! Είχαμε κοτόπουλο γεμιστό!! Κατά κάποιο τρόπο καθιερώσαμε την παράδοση των Χριστουγέννων που θέλει γαλοπούλα!! Στρώσαμε το τραπέζι!!

Από άτομα ήμασταν πολλά! Έλειπες εσύ!! Μας έλειπες πολύ!! Μου φαίνεται σαν ψέμα που έφυγες από κοντά μας!Πάμε για τους δυο μήνες σε μια βδομάδα!

Κουράστηκες, ταλαιπωρήθηκες αρκετά και δεν σου άξιζε!! Έφτασες 80 χρονών , αλλά δεν παύει να μας λείπεις πάρα πολύ !

Δεν έχω που άλλου να τα πω όλα αυτά !! Αν τα πω στην μαμά μου θα βάλει τα κλάματα! Αν τα πω στην γιαγιά μου το ίδιο! Όπου και να τα πω κανείς δεν θα με καταλάβει!! Οι περισσότεροι με ρωτούσαν για την ηλικία σου! Τι σημασία έχει η ηλικία σου ? Όταν η απουσία πονάει τόσο πολύ??

Τι σημασία έχει που ήσουν παππούς, όταν ήσουν ο δικός μου παππούς κι έχω τόσες μα τόσες όμορφες αναμνήσεις να θυμάμαι ?? Εύχομαι εκεί που είσαι , να περνάς καλά, να μην πονάς άλλο !!!

Εύχομαι να είσαι κοντά μας κι ας είσαι πια τόσο μακρυά μας!! Κάποια στιγμή η μαμά είπε ότι λείπει κάποιος πολύ από το τραπέζι , κι ένιωσα πως ήσουν εκεί! Πίσω μας και μας ευλογούσες!! Της το είπα κι ένιωσε μια θαλπωρή! Λείπεις πάρα πολύ στην γιαγιά! Σε αγαπάει πάρα πολύ και σ'έχει συνέχεια στην σκέψη της! Μαλάκωσε της λίγο τον πόνο , και πρόσεχε την από εκεί! Σ'έχει ανάγκη!!