Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Μαμά-λι, αντουμπί....

Το αντουμπί που ζητάει ο δίχρονος γιος μου, είναι το γνωστό σε όλους μας καλαμπόκι! Η εποχή του είναι κυρίως το καλοκαίρι! Εδώ στα Νέα Στύρα, έχουμε έναν ψήστη όπου βάζει κάρβουνα στον παραλιακό πεζόδρομο το απόγευμα και ψήνει καλαμπόκια όπου πολύς κόσμος μπορεί να αγοράσει να φάει! Σαν γεύση, προσωπικά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και το χρησιμοποιώ σε σαλάτες κυρίως όλο το χρόνο, κονσερβοποιημένο, ή κατεψυγμένο το οποίο το βράζω! Έτσι λοιπόν, πήραμε και εμείς ψητό καλαμπόκι, κι είπα να δώσω στον μικρό μου, μπας και φάει.. ( πέρναμε που και που κάποιες φάσεις ασιτίας, ευτυχώς που υπάρχει το ευλογημένο γάλα, τουλάχιστον να μην είναι τελείως νηστικός!!)

Και το θαύμα έγινε! Ο μικρός τρελάθηκε με το καλαμπόκι! Κάθε φορά που περνάμε από τον "πλανόδιο ψήστη ", το ζητάει σαν τρελός! Μέχρι και ο άνθρωπος τον πήρε χαμπάρι και από μακριά του φωνάζει: "Καλώς τον αντουμπί!!!"

Το καλαμπόκι μπορείτε να το βρείτε και σε σούπερ μάρκετ, ή μανάβικα και να φτιάξετε στο σπίτι ψητό ή βραστό! Εμείς τα προβράζουμε λίγο να μαλακώσουν και μετά τα ψήνουμε σε ηλεκτρική ψηστιέρα και γίνονται πολύ νόστιμα! Στα κάρβουνα γίνεται πιο νόστιμο βέβαια!!


Εδώ, μ'ένα homemade καλαμπόκι, το οποίο το τίμησε δεόντως!!


Το καλαμπόκι ανήκει στα αμυλώδη λαχανικά και είναι μια καλή πηγή Βιταμινών Β1,Β5 και C-ασκορβικό οξύ που βοηθάει στην καλύτερη ομοιόσταση του οργανισμού και μας προφυλάσσει από τις γρίπες! Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες είναι άπεπτες από τον οργανισμό μας αλλά βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου! Φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθάει στην μείωση του κινδύνου γενετικών ανωμαλιών και λουτεΐνη για υγιή όραση!

1 σχόλιο:

  1. Kαλημερα Ελενα και καλως σε βρηκα!!! Και φυσικα...καλο υπολοιπο καλοκαιριου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή