Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια!!!


Εδώ και 2 εβδομάδες, είπα να δοκιμάσω να βάλω την Ντόρα την μικρή εξερευνήτρια στον γιο μου, να δω πως θα αντιδράσει, αν θα του αρέσει, μιας και τα παιδικά τραγουδάκια τα είχαμε βαρεθεί προ πολλού. Με το που ξεκίνησε, κόλλησε σαν την βδέλλα μπροστά από την τηλεόραση και δεν κουνιόταν!! Λες και να έκανε με κάποιο τρόπο μαγικά αυτό το κοριτσάκι με την μαϊμουδίτσα!!


Την Ντόρα την γνώρισα από τις ανιψιές μου , που ακόμα και τώρα είναι τρελαμένες με αυτό το κοριτσάκι! Δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν αυτό που τόσο πολύ τους άρεσε! Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν το είχα συμπαθήσει ιδιαίτερα, αλλά φυσικά αφού έγινα μαμά, αφού χρειάστηκε να το δω, και να το ξαναδώ, και πάλι μαμά Ντόοοοα.... Είπα ας προσέξω τι είναι πια αυτό το φαινόμενο Ντόρα που έχει τρελάνει όλα τα πιτσιρίκια και έχει γεμίσει με κούκλες, τσάντες, πλαστελίνες, ακόμα και ζυμαρικά!!

Αναθεώρησα κάθε λέξη που είπα, μεταξύ μας είπα πολλά!!! Και φυσικά δεν θα αρνηθώ ότι είναι ένα καλοφτιαγμένο παιδικό , έτσι ώστε να βοηθούν τα παιδάκια να μιλάνε, να μαθαίνουν αρκετές λέξεις και σε ελληνικά και σε αγγλικά, να αισθάνονται χρήσιμα μιας και η Ντόρα ζητάει πάντα την βοήθεια του παιδιού που την παρακολουθεί  και κυρίως  να χρησιμοποιούν το μυαλό τους!!

Έχω εκπλαγεί με τον γιο μου, είχε ξεκινήσει να μιλάει σιγά σιγά, μέσα σε 1 εβδομάδα ξεσήκωνε ολόκληρες φράσεις από την Ντόρα! Ακόμα και τα τραγουδάκια τραγουδάει και να χορεύει όπως χορεύουν!! Μ'έχει αφήσει άφωνη!! Βέβαια η αγαπημένη μας σκηνή είναι με τον κλέφτη την αλεπού! Κάθε φορά λοιπόν που την βλέπει φωνάζει: μαμά, μανούλα, μαμάαααα... Και του λέω εγώ τι είναι αγάπη μου?? Και μου λέει παίρνοντας το ύφος της αλεπούς από το έργο, του-τε-μπέ!!! Που φυσικά σημαίνει: "Ωχ, αδερφέ!!", απάντηση της αλεπούς στην Ντόρα και την μαϊμουδίτσα που του λένε να μην κλέψει!!

photo source:http://images2.layoutsparks.com/1/72214/dora-the-explorer-image-31000.gif

2 σχόλια:

  1. αν δεις τα πατουγκαν τους γκορμιτες κτλ, θα λατρεψεις την ντορα, μαθαινει εκτος απο λεξεις στα παιδια και να βοηθανε τους αλλους και πολλα αλλα, το ιδιο στυλ ειναι και ο ντιεγκο και το μικυ club house, ολα τα αλλα για λιγο μεγαλυτερα αγορακια ειναι απαισια και μεσα στην βια, απαραδεκτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως κουμπάρα, τα μαθαίνει να βοηθάνε! Κάθε λίγο και λιγάκι όλο και κάποιον βοηθάνε και ζητάει και από τα παιδάκια να τους βοηθήσουν έστω νοητά! Όσο για τ'άλλα παιδικά... δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι! Έχω δει λιγάκι και έχω φρικάρει! Και τότε αναπολώ τα δικά μας παιδικά χρόνια , είχαμε σαφώς καλύτερα παιδικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή